Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0512/29.01.2007 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Ajungi la serviciu. Cobori din masină, îti iei cătelul de pe bancheta din spate si te îndrepti spre birou. Chipuri zâmbitoare te salută si nu poti decât să faci la fel. Sari în papucii tăi confortabili, îti pui o cafea si te apuci de treabă. Aerul proaspăt de afară te binedispune. Un coleg îti trimite un mesaj prin care te cheamă la el în birou, pentru a lucra împreună la un proiect. Pentru că nu e foarte aproape, îti pui rolele si te îndrepti într-acolo. După ce lucrati o vreme, hoărâti să mai discutati la masă. Mergeti la cantină, unde el comandă lasagna, iar tu fructe de mare si o pizza. Luati si un desert, apoi plecati fiecare la treburile lui. După ce ai mai lucrat o vreme, simti că ai cam întepenit, asa că te duci la sala de fitness. Folosesti diferite aparate, apoi te întinzi pentru un masaj relaxant. Te întorci la birou, unde lucrezi la un proiect care ti-a trecut tie prin minte. La un moment dat, îti da seama că afară e aproape întuneric, asa că te hotărăsti să pleci. Găsesti în parcare masina proaspăt spălată. Toată ziua ai beneficiat de cele mai bune servicii fără să plătesti nimic, ai lucrat cu tragere de inimă într-un mediu plăcut, cu oameni bine dispusi. Asa că stai la volan si te întrebi: "De ce mă mai duc acasă?".
Aceasta nu este o utopie, ci chiar se întâmplă - la Google. Nu degeaba prestigioasa revistă Forbes i-a acordat titlul de "cel mai bun angajator". Cu toate că oferă conditii "de lux" angajatilor, Google este una dintre cele mai profitabile companii. Cred că toti managerii ar trebui să studieze atent acest caz. Evident, nu totul se poate aplica identic oriunde, însă se pot desprinde principii general valabile. Aprecierea valorilor umane se dovedeste a da rezultate chiar si într-un mediu dur, cum este cel al afacerilor.
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
Un om de succes este cel care îsi construieste fundatia afacerii sale din cărămizile pe care altii le-au aruncat în el.
(David Brinkley)

Imagine

Calendar
29 ianuarie 1866 - s-a născut Romain Rolland

Marele scriitor francez s-a născut la Clamecy. Si-a făcut studiile la Paris si Roma. În 1895 a devenit doctor în litere, iar din 1904 profesor de istoria artelor la Sorbona. A debutat ca dramaturg în 1895. A scris un ciclu de "vieti de oameni ilustri", despre Beethoven, Michelangelo, Haendel, Tolstoi, Mahatma Gandhi. Între 1904-1914 a publicat romanul-fluviu în 10 volume "Jean-Christophe", cea mai importantă operă a sa. În 1916 a primit Premiul Nobel, iar suma de bani ce i-a revenit a donat-o Crucii Rosii internationale. În perioada dintre cele două războaie mondiale s-a afirmat ca militant antifascist. A încetat din viată la 30 decembrie 1944 la Vezelay, în tinutul său natal, unde revenise după douăzeci si patru de ani de exil petrecuti în Elvetia.

Banc
- Vă satisface munca pe care o prestati?
- Da, sigur.
- Cum vă puteti da seama? Este multumit seful dvs?
- Îmi dau seama din mersul la serviciu. Dimineata mă uit după femei, glumesc cu secretara, ciupesc de fund femeia de serviciu. Seara, la plecare, nu mă mai interesează treburile astea. Înseamnă că mă satisface slujba.

Raftul cu cărti
Vicontele de Bragelone [2005] de Alexandre Dumas
Jurnalul unui mag [2006] de Paulo Coelho
Toamna patriarhului [2005] de Gabriel Garcia Marquez
Faust [2005] de Goethe
La tigănci. Pe strada Mîntulesa [2004] de Mircea Eliade

Stiati că...
...Virginia Woolf îsi scria cărtile stând în picioare?

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Programul TV | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.