Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0522/12.02.2007 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Când, fără să vrei, ai devenit creator al unui univers în care nu mai regăsesti notiunea de eu sau tu, ci doar pe aceea de împreună, totul pare definit, dar în acelasi timp nedeslusit, pentru că memoria nu poate retine efortul creationist, ci doar bucuria unui rezultat ce stă la dispozitia ta. Suferinta începe în momentul în care îti dai seama că ai devenit prizonierul propriei tale creatii. În viata de zi cu zi, această dependentă se manifestă în mai multe circumstante. Când două fiinte se întreabă ce pot face împreună, fără a fi pur si simplu împreună, dragostea pe care o simt le răpeste libertatea lăuntrică si începe despărtirea. Când, odată înfăptuită "sfera iubirii" dintre un bărbat si o femeie, apare dorinta de a avea un copil, ea consumă o parte din energia bucuriei stocată acolo, însă nu pe de-a-ntregul.
Primul semn este aparitia geloziei pe însăsi viata celuilalt, dorinta de a si-o însusi, născând-o din el însusi. Despărtirea nu e usoară, dar euforia unui nou paradis în doi aduce a vremuri de odinioară, când amândoi construiau.
Sfera, din păcate, nu dispare, ci se refugiază pe tărâmul sperantelor de unde îsi pedepseste creatorii. Dar mai ales pe cei care renuntă cel mai usor. Sfera a memorat toate slăbiciunile, toate neputintele zeilor ei si acum le scoate la iveală cu fiecare reflexie. E suficient să adie o umbră ce seamănă cu universul creat si tot amalgamul de suferinte să se reverse asupra lor. Sfera nu moare niciodată pentru că ăsta e rostul creatorului, să facă lucruri indestructibile. Marea de "sfere" va deveni curând un ocean de lacrimi si sunt putini cei care stiu că timpul nu mai are răbdare. Împăcarea poate rezolva lucrurile, dar ura transformă iubirea în săgeti de gheată. Oare când simtim fiori de frig, nu cumva cineva ne cere împăcarea?
(Ciprian Homm,
pasuitorul@gmail.com )

Gând
Gelozia e sentimentul care te face ridicol si te înjoseste. Gelozia este umbra iubirii.
(Liviu Rebreanu)

Imagine

Interesant
Se presupune că teama de numărul 13 provine de la faptul că omul primitiv stia să numere numai până la 12, 13 semnificând trecerea într-un teritoriu necunoscut. În diferite povestiri si mitologii, numărul 13 este aducător de rău. La Tarot, 13 corespunde mortii. Totusi, numărul 13 nu semnifică ceva rău în toate culturile. Mayasii venerau 13 zei, iar aztecii urcau 13 trepte pentru a ajunge la locurile lor sacre. Cărtile de rugăciuni ale evreilor ortodocsi contin 13 principii ale credintei, iar băietii evrei îsi serbează Bar Mitzvah la vârsta de 13 ani.

Banc
- Sotul tău e în continuare gelos fără motiv?
- Nu.
- Nu mai e gelos?!
- Ba da. Dar acum are motiv.

Raftul cu cărti
Cele 12 coloane ale succesului [2007] de Jim Rohn, Chris Widener
Lucruri mărunte, rezultate mărete [2006] de Roger Fritz
Cum să te bucuri de viată si de slujbă [2004] de Dale Carnegie
Munca de lămurire... o artă - Învătati să convingeti! de Margo T. Krasne
Succesul si atitudinea [2002] de Napoleon Hill, W. Clement Stone

Stiati că...
...ochii au aceeasi mărime încă de la nastere, ei părând mari la copil datorită proportiei?

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Programul TV | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.