Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0523/13.02.2007 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Jurnal columbian
La Candelaria este centrul istoric al Bogotei, cu case în stil colonial, cu balcoane, cu ferestre de lemn, cu străzi înguste. Multi bogotani care trăiesc în nordul orasului, partea "bună" a orasului, nu îndrăznesc să "coboare" spre centru, în niciun caz pentru o plimbare. Lucrurile par să se schimbe, nu doar în vechiul centru, ci în întreaga tară, în ceea ce priveste sigurantă pe străzile publice. Pentru noi centrul vechi e un alt oras, nu poti cunoaste Bogota fără a te plimba în piată Bolivar ("inima" orasului vechi), fără a intra în Muzeul Aurului sau în Muzeul Botero (parte a bibliotecii "Luis Angel Arango"). De obicei ne punem uniforma universalăž bluejeans si un tricou, iar în timp ce sotul meu este sigur că trecem neobservati, eu îmi păzesc cât pot de bine poseta.
Am cunoscut odată un sofer de taxi clujean care putea să "citească" caracterul clientilor săi după trăsăturile fetei. În timp îsi elaborase "o metodă", care nu putea fi explicată în reguli si axiome, cert e că nu se însela. În timpul ultimei noastre vizite în La Candelaria, sotul meu a întrebat un sofer de taxi dacă e liber, acesta i-a răspuns "da, dar nu merg în nord". Ca si omologul lui clujean, taximetristul bogotan avea "metoda" lui de a "identifica" stratul social al clientilor săi (în functie de zona în care locuiesti primesti si o "etichetă" corespunzătoare unui strat social, de la 1 la 6).
(Corina Suciu,
corina_64@hotmail.com )

Gând
Nu am masina, dar merg destul de des cu taxiul. Asta e viciul meu, sunt taxicoman.
(Radu Cosasu)

Imagine

Site
CosmoPOD

Cândva, majoritatea sistemelor de calcul constau dintr-un calculator central, la care puteau lucra simultan mai multi utilizatori, prin intermediul unor terminale. Această abordare are unele avantaje, cum ar fi faptul că aplicatiile si informatiile sunt accesibile la fel de la oricre terminal. Apoi au apărut PC-urile (computerele personale), cu alte avantaje. Lucrurile au tot evoluat si de câtiva ani ambele abordări pot fi disponibile: un PC poate rula o aplicatie care să se comporte ca un terminal virtual pentru un alt computer. De exemplu, poti să fii la un internet cafe în Japonia si să lucrezi de la distantă pe computerul de acasă, din România. Problema este că respectivul computer accesat de la distantă trebuie să fie pornit, iar când pleci de acasă nu prea îti vine să faci asta. CosmoPOD vine însă cu o alternativă: îti poti face un cont, gratuit sau plătit, pe sistemul lor si poti avea astfel acces la un acelasi computer de oriunde, fără griji. Pentru cei care călătoresc mult sau nu au un computer propriu poate fi deosebit de interesant.
(Lucian Velea)

Banc
Un tânăr se îndrăgosteste lulea de o fată frumoasă. Se tot dă pe lângă ea, până ce aceasta se lasă urcată într-un taxi. Tânărul o cuprinde cu bratele si-i spune cu jumătate de gură soferului:
- Să conduci încet, sofer!
La care taximetristul răspunde:
- Stiu, obisnuiesc s-o duc pe domnisoara.

Raftul cu cărti
Pescuit din Deltă în Carpati [2006] de Victor Tărus
Dresajul câinilor de companie de Gabriel Cocu
Crescătoria de papagali - hobby, afacere [2005] de Dorina Stefanache
Păsări exotice [2005] de John Williams
Păsări de colivie de Dorina Stefanache

Perle
Personajele din "Neamul Soimarestilor" sunt reprezentative pentru secolul XVII pentru că au trăit epoca aceea.

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Programul TV | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.