Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0524/14.02.2007 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Cineva mi-a trimis un mesaj în care îmi atrăgea atentia asupra iubirii mele. Dorea să mă facă constient cumva de faptul că altii asteaptă iubirea mea, poate cam cu gura căscată, iar eu nu sunt sensibil la nevoile acelora. Dar iubirea mea nu este a cuiva si nici în vreun fel anume. Iubirea este si atât, doar pentru Dumnezeu si în Dumnezeu. Cine iubeste sincer, el însusi, se bucură si de iubirea celorlalti. Cine confundă iubirea cu un exercitiu de putere sau de dăruire, cu ceva care depinde de altii si nu de sine, rămâne cu atât si nu are ce să astepte mai mult.
"Iubeste si fă ce vrei" nu înseamnă că, dacă iubesti, trebuie să îti demonstrezi iubirea fată de cineva anume. Trebuie să o demonstrezi în primul rând fată de tine însuti. Nu poti avea pretentia că iubesti pe cineva dacă îi ceri ceea ce nu ai vrea să ti se ceară tie. Iar faptul că tie nimeni nu ti-a cerut încă un anumit lucru nu este un argument că tu i-l poti cere altcuiva din asa-zisă iubire. Vei primi ce ai nevoie, în viata ta, dar nu da vina pe altcineva si nu te amesteca în viata lui dacă încă nu ai primit. Este usor să dăm vina pe altii. Dar este esential să ne asumăm răspunderea si să-i lăsăm pe ceilalti să-si vadă de viata lor, în timp ce noi ne luăm în mâini propria noastră viată.
Recunosc, treaba e cam confuză si încâlcită. Cred că cel mai bine ar fi să iubim asa cum stim si să nu-i judecăm pe ceilalti dacă iubesc altfel decât noi.
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu,
adim.astrele.ro )

Gând
Cel ce-si iubeste femeia, o va supune prin iubire.
(Sfântul Ioan Gură de Aur)

Imagine

Exercitiu de inspiratie
Moise Mendelsson, bunicul cunoscutului compozitor german, a fost un bărbat departe de a fi chipes. Dimpotrivă, pe lângă faptul că era mic de statură, avea o cocoasă grotescă.
Într-o zi l-a vizitat pe un comerciant din Hamburg, care avea o fată foarte drăgută, pe care o chema Frumtje. Moise se îndrăgosti disperat de fata care îl privea cu vădită repulsie pentru înfătisarea sa.
Când a vizitat casa negustorului, înainte de plecare, Moise si-a luat inima în dinti, s-a dus la etaj, unde era camera fetei, pentru a schimba ultimele cuvinte cu ea. Era de o frumusete cerească, iar el se zbătea în chinurile iadului atunci când fata refuza să se uite măcar la el. După câteva încercări de a lega o conversatie, Moise a întrebat-o timid: "Stiti de ce căsătoriile se fac în cer?". "Da", a spus fata, în timp ce se uita mereu în pământ. "Dar dumneavoastră stiti de ce?". "Da, stiu", a răspuns el. "Vedeti, în cer, la nasterea fiecărui băiat, Domnul îl anuntă care va fi fata cu care se va căsători. Când m-am născut eu, mi s-a arătat viitoarea mireasă. Domnul mi-a zis: Mireasa ta va fi cocosată. Atunci i-am spus Domnului: Doamne, o femeie cocosată ar fi o tragedie. Dă-mi mie cocoasa si las-o pe ea să fie frumoasă."
Fascinată de cuvintele lui, Frumtje si-a ridicat ochii din podea, acordând mâna sa mai târziu omului căruia i-a fost o sotie credincioasă.
(Barry & Joyce Vissell)

Banc
Într-o seară friguroasă de iarnă, înainte de culcare, sotul o întreabă pe sotie:
- Vrei să te simti bine în seara asta, iubito?
- Da, da...
- Atunci scoate-ti piciorul afară de sub plapumă. Să vezi când ai să-l bagi înapoi ce bine o să fie.

Raftul cu cărti
Paradisul pierdut (editie de lux) de John Milton
Din lirica lui Tagore de Rabindranath Tagore
Sonete (editie bilingvă) de William Shakespeare
Poezii de Lucian Blaga
Până la capăt de Adrian Păunescu

Altfel de dictionar
adoratie = iubire supra-alimentată

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Programul TV | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.