Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0556/30.03.2007 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
M-am trezit într-o zi prizonierul plăcerii si nu mai stiam cum să scap din acest univers. Pare absurd să dai de o fericire continuă si să te saturi de ea. Nu e simplu, dar n-am mai gustat bucuria unei detasări de cele lumesti din clipa în care am descoperit secretul fericirii eterne.
M-a ajutat cineva, dându-mi ideea că bucuria adevărată nu constă în a te înfrupta din seva unui fruct, ci în a o adulmeca. Asa am ajuns să locuiesc la granita dintre fruct si coajă, descoperind că, de fapt, coaja este un ecran subtil prin care poti schimba lumea. Să luăm doar două exemple: gutuia si portocala.
La începuturi, toate fructele erau egale ca formă si mărime, iar aromele acopereau tot spectrul: de la dulce, acrisor până la amar. Totul tinea de starea pe care o cereai atunci când gustul te punea să alegi. Cum toti s-au înghesuit spre dulce, degustătorii au devenit tot mai critici si mai exigenti. Ei nu stiau că fiecare gând critic deteriorează formula si dulcele aromat risca încet-încet să dispară. Asa a apărut coaja. Dacă esti un simplu curios, coaja de portocală te stropeste în ochi cu putin acid, când o cureti, pentru a te îndepărta de misterul ei. În acelasi timp, mirosul cojii inhibă critica. Pe de altă parte, gutuia a ales să-si afiseze orgoliul: cu cât este mai criticată, cu atat devine mai întepatoare.
Acum, nu trebuie decât să adulmec aroma de portocală, să confirm unicitatea ei si, dacă cineva îndrăzneste să critice formula, să mai cresc concentratia de factor de răzgândire din coaja tuturor portocalelor create în acest secol. E simplu, fericirea e eternă, dar fiindcă lumea gustului si-a definitivat granitele, am început să visez la o lume de culori.
(Ciprian Homm,
pasuitorul@gmail.com )

Gând
Natura a făcut fructele dulci. Dar sâmburii lor - stafeta vietii - sunt amari, pentru a fi scuipati în noroiul fertil al altui început.
(Valeriu Butulescu)

Imagine

Site
fluxuri.preferate.net

Site-ul preferate.net se dezvoltă în continuare. Cea mai recentă sectiune este cea dedicată fluxurilor. Desi încă nu sunt cunoscute de foarte multi utilizatori de internet, fluxurile reprezintă o sursă deosebit de interesantă de informatii. Ideea este că un site (blog, ziar etc) poate face cunoscut astfel ce a publicat recent. Alte aplicatii, cum este si cea de pe preferate.net, pot prelua aceste informatii si le pot pune la dispozitia utilizatorilor în diferite feluri. În cazul de fată, utilizatorii pot adăuga fluxurile care îi interesează sau pot prelua fluxurile adăugate de altii, realizând astfel propriul serviciu de stiri (în sens larg). Fluxurile pot fi vizualizate separat, dar si combinat, iar această ultimă variantă este cea cu adevărat utilă. Practic, vizitând o singură pagină, un utilizator poate urmări simplu si rapid ce noutăti au apărut pe mai multe site-uri, putând să ajungă la pagina cu subiectul care îi stârneste interesul cu un simplu clic. Mai mult, această inteligentă colectivă, formată prin participarea utilizatorilor, este pusă în valoare si prin gruparea stirilor în categorii tematice (prin specificarea de taguri), ca si prin alte facilităti, care urmează să apară.
(Lucian Velea)

Banc
Mama îsi învată fiica:
- Tu si prietenul tău puteti merge în camera ta cât timp ne uităm eu si tatăl tău la televizor, în sufragerie. Dar dacă face ceva necuviicios, să ne dai de veste.
- Dar, mamă, cum?
- Fii foarte atentă... Dacă vrea să te sărute, strigi "pere". Dacă vrea să te prindă de sâni, strigi "mere". Dacă îsi pune mâinile mai jos, atunci să strigi "piersici"!
Se închid tinerii în camera fetei, iar părintii se asază la televizor. Dintr-o dată, se aude vocea fetei, strigând:
- Salată de fructe!

Raftul cu cărti
Îti mai aduci aminte, doamnă de Cincinat Pavelescu
Balade si alte poezii de Victor Hugo
Fire de iarbă de Walt Whitman
Pagini alese de George Topârceanu
Cât de frumoasă esti - antologie de poezie romanească de Grigore Vieru

Familia Bundy
Al: Atâta timp cât sunt fericit... sunt fericit!
Peggy: Da, bine, dar eu?
Al: Nu fi egoistă, Peg.

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Programul TV | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.