Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0674/12.09.2007 | ISSN 1842-2195

Editorial
Preferate
Linkuri preferate
Fluxuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Galeria de artă
Vezi blog
Cumpără lucrări

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki
Vezi blog

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

S-ar zice că fiecăruia îi place să facă lucruri memorabile, cu care să îi impresioneze pe ceilalti sau, cel putin, pe sine. Să simtă că trăieste cu un sens, multumit că lasă ceva în urma sa, în amintirile celorlalti ori în constiinta colectivă a omenirii (asta dacă lucrurile realizate de el ajung să fie cunoscute sau folosite de multi oameni).
Se spune că nimic din ceea ce facem nu se pierde si nu se uită, ci rămâne înscris în memoria universului, asa-zisa Akasha, prin înregistrări subtile. Oamenii capabili să citească această Cronică Akasha pot cunoaste adevărurile si faptele care par complet pierdute pentru ceilalti.
Nimic nu se pierde, totul se transformă. Chiar dacă în trecut am făcut ceva ce n-am dori să se stie, asta nu înseamnă că nu putem repara acea greseală sau că nu suntem în stare să facem si lucruri demne de stiut. Fiecare este propriul său judecător, propriul arbitru al faptelor stiute si nestiute de altii. În tabloul vietii universale, viata fiecăruia este o pată de culoare care poate fi în armonie sau în disonantă cu tabloul, însă toate aceste pete de culoare sunt dinamice, se schimbă mereu, după cum ne schimbăm si noi.
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu,
adim.astrele.ro )
 
Gând
Dacă toti oamenii ar sti ce spun ceilalti despre ei, n-ar mai exista în lume nici măcar patru prieteni.
(
Blaise Pascal)
 
Imagine
 
Site
Unul dintre avantajele tipăriturilor este acela că pot fi păstrate peste generatii, atât de către fiecare om, dar mai ales de către marile biblioteci. Astfel, ele ne oferă informatii importante despre ce a fost si rămân ca o mărturie pentru generatiile următoare. Prin natura lui, internetul este însă mai dinamic, multe informatii apar si dispar în fiecare clipă. Este păcat ca acestea să nu poată fi consultate în viitor asa cum au fost. De la această observatie s-a plecat atunci când s-a înfiintat Internet Archive Wayback Machine. Acest serviciu arhivează încă din 1996 pagini găsite pe internet. Cei care vor să vadă cum arată o anumită pagină, introduc adresa si li se prezintă lista datelor calendaristice la care s-au făcut arhivări, putând vedea oricare dintre aceste variante. Cu cât trec anii, cu atât devin mai interesante aceste "amintiri" ale interenetului.
(Lucian Velea)
 
Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Banc
O femeie îi povesteste prietenei sale:
- Dragă, mi s-a întâmplat o nenorocire, dar te rog să păstrezi secretul. Sâmbăta trecută, sună cineva la usa mea. Deschid si îmi apare în fată un tânăr înalt, frumos, care mă întreabă: "Bărbatul dumneavoastră este cumva acasă?" "Nu", răspund eu. La care el mă ridică în brate, mă duce în dormitor, mă asază pe pat si mă violează. Luni a apărut din nou. S-a întâmplat acelasi lucru. Si marti, si miercuri. Mor de curiozitate, dragă, oare ce vrea de la bărbatul meu?
 
Raftul cu cărti
Amurgul gândurilor [2006] de Emil Cioran
Cabala - noi perspective [2000] de Moshe Idel
Metafizica lui Nietzche [2005] de Martin Heidegger
Pluralitatea metafizicii medievale. Istorie si structuri [2005] de Bogdan Tataru-Cazaban
Concepte si metode în cercetarea imaginarului. Dezbaterile Phantasma [2007] de Corin Braga
 
Altfel de dictionar
Moliere = cutiute în care se păstrează naftalina
 
Interactiv
Comentează - spune ce crezi despre numărul curent
Forum - discută cu ceilalti tot ce doresti
Stiri - citeste noutăti pe diferite subiecte
Programul TV - toate posturile la un loc
Acum un an - salt instant în arhivă

Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.