Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0728/27.11.2007 | ISSN 1842-2195

Editorial
Preferate
Linkuri preferate
Fluxuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Galeria de artă
Vezi blog
Vezi albume

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki
Vezi blog

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Majoritatea oamenilor visează la "o viată linistită, fără griji". Acest "ideal" este atât de puternic în constiinta colectivă, încât nu ne putem imagina Raiul decât sub forma unui loc cu norisori pufosi, odihnă deplină, muzică relaxantă, armonie desăvârsită. De fapt, habar n-avem cum sunt Raiul si Iadul, facem presupuneri.
Problema cu "viata linistită" este că nu duce la nimic. Dă-i unui om tot ce-i trebuie pentru o viată fără griji si va căuta, chiar fără să-si dea seama, necazurile. Cu cât va avea mai mult, cu atât cresc sansele să dea de încurcături mai mari. Sufletul are nevoie de provocări, de experiente pe baza cărora să se dezvolte, de trăiri cu care să se hrănească. Sufletul nu are stare. Dacă nu îti alegi în mod constient provocări care îti plac, vor apărea altele, mai neplăcute. Dacă nu stii să deturnezi într-un sens constructiv tot ce ti se întâmplă, vei fi chinuit zadarnic.
Nimeni nu a realizat nimic pe lumea asta din prea multă liniste. Toti artistii au trări intense, creatiile lor nefiind altceva decât exprimarea acestora. Toti oamenii de stiintă încearcă lucruri noi, pentru a rezolva probleme. Toti sportivii luptă pentru depăsirea performantelor, cu costul traumelor si al vietii. Chiar si călugării, care par atât de linistiti, au frământări consumate în muncă, post si rugăciune.
Poate că nu am fost lăsati pe lumea asta pentru a avea o viată linistită. Poate că linistea pe care o caută cei mai multi oameni este doar o himeră ademenitoare, un ideal superficial. Cred că adevărata liniste constă în împăcarea cu ceea ce ni se întâmplă si nu putem schimba sau influenta, construind pe baza lor trepte spre cer, pentru sine si pentru ceilalti.
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )
 
Gând
Caracterul nu se poate dezvolta în liniste si pace. Numai prin încercare si suferintă se poate întări sufletul, însufleti ambitia si atinge succesul.
(
Helen Keller)
 
Imagine
 
Exercitiu de inspiratie
Trebuie să înfăptuim nonactiunea, să respectăm linistea si să gustăm ceea ce este fără gust. Ceea ce e mare este alcătuit din părticele mărunte, iar ceea ce e mult - din părticele mici. La ură, trebuie să răspundem prin bine. Înfrângerea a ceea ce este greu începe cu ceea ce e mic, deoarece în lume o operă grea este formată dintr-o operă usoară, iar una mare - dintr-una mică. De aceea, înteleptul începe totdeauna opera nu de la ceea ce este mare, si prin aceasta el săvârseste o operă mare. Cine făgăduieste mult, nu merită încredere. Unde sunt multe lucrări usoare, acolo sunt si multe grele. De aceea, omul întelept se cufundă în dificultăti si, drept urmare, acestea nu-l coplesesc.
(Lao Tzi)
 
Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Banc
După ce Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva, le spuse:
- Îmi mai rămân doar două daruri pentru voi. Unul este arta de a face pipi din picioare si al doilea...
- Eu! Eu! Eu! Eu îl vreau pe primul, Doamne, te rog, te implor, mi-ar simplifica si usura viata în mod substantial! strigă Adam.
Eva acceptă dând din cap si zise că lucrurile astea nu aveau atâta importantă pentru ea. Dumnezeu îi dădu lui Adam primul dar. Adam scoase chiote de bucurie si începu să alerge prin grădina raiului, făcându-si nevoia pe lângă toti copacii si desenand cu stropi pe nisip.
Dumnezeu si Eva îl contemplau în liniste pe bărbatul nebun de fericire. După un timp, ea se întoarse către Creator si-l întrebă:
- Care e celălalt dar, Doamne?
- Orgasm multiplu.
 
Raftul cu cărti
Activităti pentru tot anul [2007] de Angela Wilkes
Animale de plus [2007] de Rita Kahl
Broderie manuală încrucisată [2007] de Siegrun Bob Kulbe
Imitatii de vitralii Tiffany [2007]
Picturi pe sticlă. Motive de Crăciun [2007] de Hiltrud Pitz-Thissen
 
Perle
Lucian Blaga povesteste în versuri că pe vremea sa era atât de liniste, că dacă mergeai pe apă nu te scufundai.
 
Interactiv
Comentează - spune ce crezi despre numărul curent
Forum - discută cu ceilalti tot ce doresti
Stiri - citeste noutăti pe diferite subiecte
Programul TV - toate posturile la un loc
Acum un an - salt instant în arhivă

Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.