Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0824/09.04.2008 | ISSN 1842-2195

Editorial
Preferate
Linkuri preferate
Fluxuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Galeria de artă
Vezi blog
Vezi albume

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki
Vezi blog

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Fiecare om are un mesaj propriu pentru ceilalti si îl prezintă în lume la nivelul orizontului său social si spiritual. Când acest orizont este restrâns, reprezentat de familie si colegii de muncă, mesajul său este mai ales pentru acestia. Cei care ajung în pozitii din care se pot face auziti de multă lume au mesaje mult mai largi si mai pătrunzătoare. Comparatia nu implică nicio competitie. Aparent, unii sunt mai buni ca altii în a transmite mesaje, dar fiecare are propriul său mesaj si propria sa manieră de a se face auzit.
În vechime, oamenii deosebiti deveneau renumiti prin vorba transmisă de la om la om. Cine dorea să afle ceva de la ei îi căuta acolo unde acestia îsi duceau viata. Astăzi, oricine poate fi auzit sau contactat si de la distantă, este suficient doar să vrei să afli un răspuns si poti descoperi surse de informare la care ai acces direct de la tine de acasă. Presa, televiziunea, Internetul, chiar si telefonul, sunt căi prin care poti intra în contact cu cine vrei, dacă stii codul de acces, adresa sau numărul de telefon. Ca să te faci astăzi auzit de multă lume, nu mai ai nevoie să scrii o carte sau să devii o celebritate intervievată în presă. Poti face asta din fotoliul tău, publicând pe Internet tot ce ai de transmis altora. Lumea s-a schimbat imens si continuă să se schimbe. Cu numai vreo 50 de ani în urmă, ca să-ti inviti prietenii la ziua aniversară trebuia să le trimiti invitatii în plic. Azi e suficient să compui un SMS si să-l trimiti deodată la toti. Unde se va opri acest progres al comunicatiilor, este greu de imaginat. Cel mai probabil, tehnologia de comunicatie nu va mai fi necesară atunci când oamenii vor învăta (sau îsi vor reaminti) să comunice telepatic. Multi fac asta deja, dar nu în felul în care folosesc concret aparatura tehnică, ci mai mult la nivel de vibratie si aspiratii. Altfel, ar fi dificil să întelegem de ce generatii întregi ajung să aibă aceleasi idealuri sau inspiratii.
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu,
adim.astrele.ro )
 
Gând

Împrejurările nu pot fi scuză decât pentru ratati; si ratatii pe plan social sau duhovnicesc sunt cei care s-au dat bătuti, n-au avut mesaj sau nu le-a fost destul de scump.
(
Nicolae Steinhardt)

 
Imagine
 
Exercitiu de inspiratie
Isus privi masa din fata lui, gândind care ar fi cel mai bun simbol al trecerii lui pe pămînt. Pe masă erau pepeni din Galilea si alte specii din sud, fructe uscate din Siria si curmale din Egipt. Trebuie să fi întins mîna spre a consacra unul, când, pe neasteptate îsi dădu seama că mesajul pe care-l aducea era destinat oamenilor din întreaga lume. Si poate, pepenii, curmalele si fructele nu existau în unele locuri ale pământului. Si un alt gând îi veni în minte: în pepeni, ca si în curmale sau celelalte fructe, miracolul Creatiei se manifestă fără nici o participare din partea omului. Astfel, luă pâinea, multumi, o frânse, si dădu o bucată unuia din discipoli, spunând: "Luati si mâncati, voi toti, acesta este Trupul Meu." Pentru că pâinea era pretutindeni. Si pâinea, contrar curmalelor, pepenilor si celorlalte fructe, era cel mai bun simbol al căii către Dumnezeu. Pâinea era rodul pământului si al muncii omului.
(Paulo Coelho)
 
Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Banc
Schimb de mesaje între El si Ea.
Ea: E de prisos, domnule, inima mea nu e liberă!
El: Dar, domnisoară, pretentiile mele nu se ridică atât de sus ...
 
Raftul cu cărti
Limbajul vorbirii - arta conversatiei [2002] de Allan Pease, Alan Garner
Limbajul trupului - cum pot fi citite gândurile altora din gesturile lor (182 de ilustratii) [2002] de Allan Pease
Întrebările sunt, de fapt, răspunsuri [2007] de Allan Pease
Abilităti de comunicare [2007] de Allan & Barbara Pease
Psihologia persuasiunii - totul despre influentare. Amplifică-ti puterea de convingere si învată să te aperi de manipulare [2005] de Robert B. Cialdini
 
Altfel de dictionar
gargară = boală parlamentară
 
Interactiv
Comentează - spune ce crezi despre numărul curent
Forum - discută cu ceilalti tot ce doresti
Stiri - citeste noutăti pe diferite subiecte
Programul TV - toate posturile la un loc
Acum un an - salt instant în arhivă

Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.