Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0829/16.04.2008 | ISSN 1842-2195

Editorial
Preferate
Linkuri preferate
Fluxuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Galeria de artă
Vezi blog
Vezi albume

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki
Vezi blog

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Era o vreme când nu mă atrăgeau deloc reuniunile de familie sau chiar amicale, în jurul mesei, unde toti vorbesc deodată si pare atât de dificil să fii atent la tot ce se discută, la tot ce întâmplă, dar să mai si participi cu ceva la atmosfera generală. Mai târziu am descoperit că e suficient să fii tu însuti, să fii atent la cel care îti vorbeste sau căruia îi vorbesti, să nu încerci să prinzi toate firele, fiindcă un singur fir îti apartine de fapt.
La fel si în viata socială, când o multime de evenimente sau de treburi par să se aglomereze simultan, este suficient să le iei pe rând, asa cum vin, unul câte unul, si să-l tratezi pe fiecare cu maximă atentie. Iar ca să mentii echilibrul, trebuie să te asiguri că ai si momentele tale de liniste, de relaxare, de desprindere fată de lucrurile care par inevitabile sau obligatorii. Practic, nu trebuie să fii atent la tot de-a valma, ci să încerci să vezi imaginea de ansamblu a acestor lucruri si să cauti solutiile care împacă si armonizează toate aspectele respective. Uneori trebuie să schimbi macazul, să renunti la unele idei sau proiecte ca să faci loc altora mai bune. Toamna, natura însăsi renuntă complet la vesmântul său vegetal pentru că numai asa el poate renaste mai viu si mai strălucitor în primăvară. Este bine să înveti să recunosti toamna unor proiecte, pentru a pregăti în voie primăvara celor viitoare.
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu,
adim.astrele.ro )
 
Gând
Proiecte de fericire! Voi sunteti poate singura fericire adevărată pe pământ.
(
Alfred de Musset)
 
Imagine
 
Calendar
Pe 16 aprilie 1896 s-a născut la Moinesti poetul Tristan Tzara (Samy Rosenstock). A debutat timpuriu, în 1912, cu versuri de factură simbolistă, în revista "Simbolul" (primul lui pseudonim este S. Samyro). După putin timp, Tristan Tzara se desprinde de influenta simbolismului, publicând poezii tot mai originale, în care încearcă o reabilitare lucidă a banalului si cotidianului, într-o expresie poetică eliberată de prozodia traditională, si chiar de logica si sintaxa uzuală. Spiritul de frondă continut în aceste versuri prevesteste atitudinea revoltei avangardiste pe care o va trăi în anii următori. Stabilit în Elvetia, el devine, în 1916, unul dintre initiatorii miscării dadaiste, ajungând în scurt timp o celebritate mondială. Desi Tristan Tzara scrie de acum înainte numai în limba franceză, prietenii din România continuă să-i publice versuri românesti, rămase în manuscris, în revistele "Contemporanul" si "Unu". El sustine ideea continuitătii destinului său poetic, de la versurile românesti de tinerete la poemele dadaiste de mai târziu. În 1943 Sasa Pană editează o plachetă intitulată "Primele poeme ale lui Tristan Tzara". Poetul a murit pe 25 decembrie 1963, la Paris.
 
Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Banc
La examen, un student trage un bilet si constată că nu stie subiectul. Trage altul - iarasi nu stie. Îl trage pe al treilea - de asemenea. Si tot asa, îl trage pe al patrulea, al cincilea... Profesorul îl opreste si îi dă nota 5. Ceilalti studenti se revoltă:
- Pentru ce?!
- Cum pentru ce? După cum caută, înseamnă că stie ceva...
 
Raftul cu cărti
Talentul nu este suficient [2008] de John C. Maxwell
Cuvinte care schimbă minti [2006] de Shelle Rose Charvet
Fără risc nu există câstig [2007] de Roger Fritz
Cum să-ti ruinezi viata [2007] de Ben Stein
Decizii hotărâtoare care au schimbat vieti - Cum transformă eroii tragedia în triumf [2007] de Daniel R. Castro
 
Altfel de dictionar
buldozer = aparat sofisticat, utilizat la repartizarea în fiecare litru de sifon a 163.172.249 bule de CO2
 
Interactiv
Comentează - spune ce crezi despre numărul curent
Forum - discută cu ceilalti tot ce doresti
Stiri - citeste noutăti pe diferite subiecte
Programul TV - toate posturile la un loc
Acum un an - salt instant în arhivă

Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.