Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0853/20.05.2008 | ISSN 1842-2195

Editorial
Preferate
Linkuri preferate
Fluxuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Galeria de artă
Vezi blog
Vezi albume

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki
Vezi blog

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Pe o foaie albastră de infinit, decidem să ne rescriem viata, să o caligrafiem în nuante de fericire, bucurie, lumină si prospetime.
E o adevărată binecuvântare să putem visa asa cum fac copiii, fără griji că cineva îi pedepseste. Ei primesc din bratele vietii toate jucăriile de care au nevoie: candoare, gingăsie, veselie, entuziasm, si se simt stăpânii absoluti ai lumii în care trăiesc. Pe noi ce ne împiedică? Seful, ploaia, vântul, taxele, primăverile, durerile de cap sau doar propriile noastre conceptii negative? Într-o poveste, copiii intuiesc happy-endul, asa încât nu-si prea fac griji când balaurul cu sapte capete îl strânge pe Făt-Frumos de-i pârâie oasele. Am fost foarte dezamăgită când, la sfârsitul primului roman citit, eroul meu preferat murea. A fost ca o initiere pentru viata adultă, cu perceptiile ei triste si sărace. Dar, în schimb, viata eroului fusese ca o poveste, plină de momente seducătoare, care-ti tin răsuflarea si nu te lasă să adormi până nu ajungi la ultima pagină. Ce-ar fi dacă am considera si viata noastră o poveste, una în care minunile ne asteaptă la orice pas, învătându-ne ceva, arătându-ne unde gresim, pentru a putea porni cu încă si mai multă ardoare în căutarea comorilor pe care ni le rezervă existenta? Ar fi putin naiv? Poate, dar stiu că viata, fără stropul de mister si entuziasm ce te ajută să zâmbesti după un esec, e ca un film plictisitor al cărui protagonist esti. Si cred că e de datoria noastră să o pictăm în culorile care ne plac, să aprindem lumânărelele a căror aromă vrem să o inspirăm, să ne împlinim visele pe care le-am construit în imaginatie. Pentru că, în fond, curcubeul străluceste numai pentru cei ce vor să-si înalte privirea...
(Ludmila Ursu,
ursu.ludmila@personal.ro )
 
Gând
Viata e altceva decât o visam, mai ales pentru că si noi suntem altfel decât ne credeam.
(
Vladimir Ghika)
 
Imagine
 
Exercitiu de inspiratie
Noi plecăm în jurul lumii în căutarea viselor noastre si a idealurilor noastre. Deseori considerăm inaccesibil ce ne este la îndemână. Când ne dăm seama de greseală, avem senzatia că ne-am irosit timpul, căutând în depărtări ceea ce era lângă noi. Ne blestemăm că am făcut o asemenea greseală, pentru căutarea noastră, pentru problemele pe care le-am provocat.
Spune maestrul: "Chiar dacă ar fi îngropată în casa ta, comoara nu o găsesti decât dacă pleci în căutarea ei. Dacă Petru nu ar fi simtit suferinta negării, nu ar fi fost ales cap al bisericii. Dacă fiul rătăcitor nu ar fi abandonat totul, nu ar fi primit o petrecere în onoarea lui de la tatăl său. Sunt anumite lucruri în viata noastră care poartă un sigiliu ce spune: Vei aprecia valoarea mea doar după ce mă vei fi pierdut... si recâstigat. Nu e o alegere bună să încerci să scurtezi drumul."
(Paulo Coelho)
 
Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Banc
Bulă vede pentru prima dată în viată un curcubeu:
- Mamă, uite ce reclamă frumoasă!
 
Raftul cu cărti
Secretul succesului de Valter Atkinson
În căutarea fericirii [2008] de Daniel Gilbert
Puterea unei ore [2007] de Dave Lakhani
Trăieste liber de Annie Payson Call
Secretele oamenilor împliniti - De ce unii reusesc, în timp ce altii esuează [2008] de Philip Baker
 
Perle
În trecut, viata muncitorilor începea încă din fragedă copilărie.
 
Interactiv
Comentează - spune ce crezi despre numărul curent
Forum - discută cu ceilalti tot ce doresti
Stiri - citeste noutăti pe diferite subiecte
Programul TV - toate posturile la un loc
Acum un an - salt instant în arhivă

Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.