Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0889/09.07.2008 | ISSN 1842-2195

Editorial
Preferate
Linkuri preferate
Fluxuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Galeria de artă
Vezi blog
Vezi albume

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki
Vezi blog

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Fiecare om are planul său de viată si principiile după care îsi conduce această viată. Teoretic, ne străduim să găsim acele coordonate morale si etice care să ne permită să ne simtim bine trăind, să credem că facem bine ceea ce facem, că suntem pe drumul cel bun. Sentimentele care iau nastere în urma felului nostru de a gândi si actiona reprezintă reperul nostru principal. Chiar dacă altcineva ne atrage atentia că gresim, atâta vreme cât noi avem mai multă încredere în ceea ce simtim noi însine, nimeni nu ne poate forta să credem altceva.
Este trist însă când începem să credem că drumul nostru este cel mai bun dintre toate drumurile posibile si încercăm să-l impunem si altora. Din acel moment, cu iluzia că devenim lideri, putem cădea în groapa celui care îi trage si pe altii după el. Ajungem să pretindem altora să ne asculte, ajungem să considerăm că avem voie să-i judecăm pe ceilalti. Dar nu avem voie să judecăm pe nimeni, în afară de noi însine. Oamenii care îi judecă pe altii sunt oameni care se judecă pe sine. Ei condamnă la altii ceea ce ei însisi nu acceptă să facă sau critică la ceilalti lucruri pe care ei deja le-au făcut si le regretă. Este simplu să spui "eu n-as face asa ceva" fără să fi fost pus vreodată în situatia respectivă.
Nu judeca, fiindcă vei fi judecat. Ca simplu reper metafizic, am învătat că ori de câte ori am judecat oamenii pentru lucruri nestiute de mine, consecinta a fost că eu am ajuns exact "în mocasinii lor"...
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu,
adim.astrele.ro )
 
Gând

Oricine se proclamă pe sine însusi judecător în Câmpul Adevărului si al Cunoasterii este un naufragiat de care râd Zeii.
(
Albert Einstein)

 
Imagine
 
Calendar
Pe 9 iulie 1856 s-a născut în Croatia, din părinti sârbi, inginerul Nikola Tesla. Tesla a descoperit principiul care stă la baza curentului alternativ (CA) și este inventatorul unor tipuri de dinamuri si motoare. După ce a emigrat în SUA (1884), Tesla a lucrat pentru scurt timp împreună cu Thomas Edison, la generatoarele electrice de curent continuu (CC), dar în 1885 a vândut patentul propriului sistem CA companiei Westinghouse Electric. Gestul său a provocat o competitie între sistemele CA si CC pentru a fi recunoscute ca industrie standard, competitie câstigată de CA. Tesla si-a înfiintat apoi propriul laborator, unde în 1891 a inventat bobina Tesla, care este încă folosită la apartele de radio si la televizoare. Printre multe alte domenii de cercetare, Tesla a lucrat si la transmiterea energiei electrice în curent trifazat, precum si la sistemele de comunicatii controlate de la distantă si fără fir.
 
Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Banc
Într-un mic orăsel din SUA, avocatul acuzării cheamă primul martor, o bătrânică simpatică. Văzând-o cam emotionată, începe cu o întrebare de complezentă:
- Doamnă Jones, spuneti-mi dacă mă cunoasteti...
- Dacă te cunosc? Dar bineînteles că te cunosc, domnule Williams, te stiu de când erai un băietel ! Ai fost o mare dezamăgire pentru mine. Minti, manipulezi oamenii si-i vorbesti pe la spate și faci afaceri necurate cu masini! Dar cel mai rău este că-ti înseli fără rusine nevasta!
Înmărmurit, avocatul încearcă să schimbe discutia si îngaimă:
- Doamnă Jones, dar pe avocatul apărării îl cunoasteti?
- Hm! Desigur că îl cunosc si pe domnul Bradley. E lenes, ia mită si e cam betiv... Competenta sa ca avocat este pur si simplu îndoielnică. A, si să nu mai spun că-si înseală sotia cu trei amante! Una dintre ele e chiar sotia ta!
În murmurul sălii, judecătorul le cere avocatilor să se apropie:
- Ascultati, nenorocitilor, dacă vreunul dintre voi o întreabă pe bătrână dacă mă cunoaste, vă bag în puscărie!
 
Raftul cu cărti
Enciclopedia limbajului trupului [2008] de Allan Pease, Barbara Pease
O istorie culturală a gesturilor din antichitate si până în zilele noastre [2000] de Jan Bremmer
Prieteni esentiali [2008] de Tom Rath
Cele cinci limbaje ale scuzelor. Cum să vă îmbunătătiti relatiile [2008] de Gary Chapman, Jennifer Thomas
Secretele oamenilor împliniti - De ce unii reusesc, în timp ce altii esuează [2008] de Philip Baker
 
Altfel de dictionar
mucoasă = posibilă purtătoare de boli venerice, în jur de 16 ani
 
Interactiv
Comentează - spune ce crezi despre numărul curent
Forum - discută cu ceilalti tot ce doresti
Stiri - citeste noutăti pe diferite subiecte
Programul TV - toate posturile la un loc
Acum un an - salt instant în arhivă

Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.