Comentarii pentru Răspândacul de joi, 03.04.2008Draga Silvia, foarte frumos tot ceea ce ai scris. Locul pe care l-ai descris atat de bine se gaseste in mintea si sufletul fiecaruia dintre noi, doar intr-o alta forma, cu alte detalii insa aceeasi incarcatura sufleteasca. Magia descoperirii unui loc in care erai liber sa-ti expui fanteziile: castele de nisip, prajituri de nisip, desene etc. ne animau intotdeauna, chiar cand nu realizam asta. Eu ma gandesc ca acei muncitori banuiau ca totul era facut de niste manute mici si dragute ce apartineau unor chipuri pe care nu le-ar fi putut recunoaste, insa le puteau asocia cu usurinta copiilor lor, nepotilor sau cunoscutilor, iar asta le usura, ca prin minune, munca din acea zi. Vazand zilnic "oraselul copiilor" au inceput sa vada si sa aprecieze sufletul celor care il construisera si au gandit ca, daca nu-i incurca, ce rost are sa-l strice? Chiar daca, mai tarziu, totul a fost transformat au ramas amintirile. "Amintirile, copii bastarzi ai clipelor moarte. Ratacesc in gol si bat noaptea la fereastra noastra. Asa mor visele pe rand... Si noi zambim si ne uitam departe... Si nu stie nimeni ca venim de la ingropaciune. Sufletul e un tintirim - amintirile movile de pe a caror cruce vremea sterge numele." (O. Goga) Nu conteaza cine suntem, ce facem sau de unde venim ci cat de mult pretuim clipele petrecute sau cele care vor veni. Fiecare etapă a vietii noastre este legată de anumite locuri, anumiti oameni si anumite trairi sufletesti care devin, la un moment dat, reprezentative, ne definesc. Sanatate si multe alte editoriale frumoase! Cu drag,
Aurora

Frumos scrii! Ma cutremuri.
anonim

Draga "anonim" scrie si tu ceva. Sunt atatea cuvinte dragute care asteapta sa fie spuse (scrise). Habar nu ai cand poti aduce zambetul pe buze unui om; ce zici? Weekend placut!
Aurora

INCREDIBIL! Dar când eram copil am avut și eu un loc de-ăsta lângă bloc! Noi îi ziceam "șantier" și ne întorceam acasă cu pielea colorată în portocaliu și roșu de la pietrișul în care ne jucam. Iar acum e supermarket, exact pe locul ală! :))
Iulia Mușat

Draga Aurora (superb nume porti!), daca e sa ma refer numai la mine, cuvintele tale mi-au adus zambetul pe buze si mi-au incalzit inima. Dar cuvintele dragului de "anonim" m-au cutremurat... Puterea cuvintelor nu sta neaparat in numarul sau in frumusetea lor, ci in forta cu care izvorasc din inima.
Silvia Velea

Iulia dragă, dacă n-aș cunoaște faptul că te-ai născut și ai copilărit în alt oraș, mai-mai că aș jura că te știu de undeva... :)
Silvia Velea

Zile precedente cu comentarii

01-04-2008 (1 comentariu)

27-03-2008 (2 comentarii)

19-03-2008 (1 comentariu)

12-03-2008 (1 comentariu)

06-03-2008 (1 comentariu)

05-03-2008 (1 comentariu)

04-03-2008 (2 comentarii)

26-02-2008 (1 comentariu)

12-02-2008 (2 comentarii)

11-02-2008 (5 comentarii)